Tøj og sko

Tøj og sko
 

 

Godt tøj er vigtigt for barnets velbefindende og dermed muligheden for at udvikle sig og lære.

Husk også at at der ikke skal være løse snore i tøjet, f.eks. i hætter

Hvad der er godt varierer naturligvis fra barn til barn, men her er en liste til inspiration

·         Det tøj barnet har på skal være til at røre sig i, og altså ikke være for stramt eller alt for stort.

·         Skiftetøj, så barnet kan få nyt  (tørt) tøj på fra yderst til inderst (strømper, undertøj, bukser, bluse.

·         Sutsko

·         Udetøj efter årstiden

o   Flyverdragt

o   Vindjakke/thermojakke og bukser

o   Tynd trøje i uld eller fleece

o   Vanter, der er lette at få af og på

o   Sko og støvler der er lette at få (de voksne hjælper mange børn med tøjet hver dag, og det kræver tid og kræfter hvis man skal kæmpe med 12 par støvler). Det er en rigtig god ide at tage barnet med ud at købe sko, fordi man så at sikker på at facon og størrelse passer.

o   Regntøj og gummistøvler

o   De mindste der sover i krybberummet, skal også medbringe sovetøj, typisk en dragt eller jakke og bukser i uld eller fleece.

 

Og lige et par gode råd mere:

Det er godt at have navn i alt tøj, men især i sko og overtøj. På nettet kan man bestille navnemærker som let kan sættes på tøjet. Navn i tøjet sparer personalet for en masse tid, tid vi kan bruge sammen med jeres børn.

 

Det er vigtigt, at barnet har praktisk tøj på, der ikke strammer, så barnet kan røre sig. Lange kjoler er ligeledes uhensigtsmæssige, når børnene skal kravle, klatre og cykle.

 

I foråret og efteråret kan det være svært om morgenen at vide, hvordan vejret bliver, men lad noget tyndere/varmere tøj være her, så vi har mulighed for at skifte.

 

Når jeres barn er ved at blive renligt, er det vigtigt, at det ikke har stramme bukser og bælter på. Vi anbefaler elastik i taljen, da det gør det meget lettere for barnet at få bukserne af, og det så har en chance for at nå det i tide.

 

Desværre er børnenes garderoberum meget små. Hjælp med at holde orden og tag overskydende tøj og andet med hjem hver dag.